zondag 26 augustus 2007

Viva Costa Rica!


Met de costaricavirtualguide probeert het productieteam niet alleen zo adequaat mogelijke informatie te geven aan de reiziger zodat deze een zorgeloze vakantie tegemoet kan gaan.
We proberen de reiziger, ook al is het maar voor even, stil te laten staan bij het land zelf, de ontwikkelingen die het doormaakt, de bevolking en de natuurlijke rijkdommen.
Dat doen we namelijk zelf ook. Want we zetten onze vraagtekens bij sommige ontwikkelingen in het land. Hoe kan het bijvoorbeeld mogelijk zijn dat het schooltje in Quepos van ellende in elkaar valt terwijl het in een van de meest toeristische zones ligt? En waarom worden er vijfsterren hotels met verschillende golfbanen 'ontworpen door beroemde ontwerpers' neergezet op plaatsen waar een groot watertekort dreigt. Of: het is prachtig dat zoveel toeristen naar Costa Rica komen, maar de meesten komen met het vliegtuig: een van de meest vervuilende vervoersmiddelen die er zijn.

Onze overtuiging is dat het toerisme een positieve bijdrage kan leveren aan de (duurzame) ontwikkeling van Costa Rica.
En daarmee bedoelen we dat het toerisme helpt om Costa Rica voor de Costa Ricanen beter leefbaar te maken en te houden. Deze site probeert zoveel mogelijk dat idee te verbreiden en initiatieven te steunen die zich hier sterk voor maken.

Dat doen we door informatie te geven over duurzame toeristische initiatieven die er in Costa Rica bestaan. We willen informatie geven over de wijze waarop je als toerist een bijdrage kunt leveren. We vragen apart aandacht voor het 'community-based' toerisme: een vorm van toerisme waarbij je direct in contact komt met de plaatselijke bevolking. En we zetten grassrootsorganisaties in het voetlicht.

Deze site is in de huidige vorm nog maar een begin en we hopen in staat te zijn onze ambities te verwezenlijken. We vinden ons werk al geslaagd als je je als toerist vóór je op vakantie gaat - al is het maar even - ervan vergewist dat je met je bezoek aan Costa Rica een bijdrage levert aan het welzijn van de inwoners.

Dit als onze kleine bijdrage om het land waar we van houden een leefbare plek te laten zijn en te houden voor de Costaricanen.

Viva Costa Rica!

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage